GetOutline


Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις

Δυστυχώς όχι. Το Outline VPN απαιτεί πρόσβαση σε ένα διακομιστή, είτε είναι διαχειριζόμενο από εσάς, από τον οργανισμό σας είτε από έναν αξιόπιστο τρίτο. Τα πακέτα που παρέχουμε περιλαμβάνουν την πρόσβαση στο διακομιστή (VPN server) ενώ η πλήρη διαχείριση του για θέματα ασφαλείας και ενημερώσεις γίνεται από εμάς. Εσείς το μόνο που χρειάζεται είναι να κατεβάσετε τον αντίστοιχο client για το κινητό σας, υπολογιστή ή tablet σας.
Η υπηρεσία Outline VPN δεν κρύβει την IP σας και ούτε αποθυκεύει κανένα τύπου δεδομένων. Το μόνο που παρέχει είναι πολύ υψηλή κρυπτογράφιση ώστε να καθιστά πρακτικά αδύνατον την υποκλοπή δεδομένων κατά την περιήγησή σας στο διαδύκτυο. Εφόσον τα torrents που κατεβάζετε είναι νόμιμα δεν υπάρχει πρόβλημα. Σε αντίθετη περίπτωση και εφόσον λάβουμε κάποια αναφορά από άλλον πάροχο θα αναγκαστούμε να διακόψουμε την λειτουργία της υπηρεσίας προς εσάς. Στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει δικαίωμα επιστροφής χρημάτων.
Φυσικά ναι με ένα εφάπαξ κόστος της τάξης των 90€. Για την εγκατάσταση θα χρειαστούμε απομακρυσμένη πρόσβαση μέσω SSH καθώς και μια εγκατάσταση Linux (Debian ή Ubuntu).
Το Outline VPN κρυπτογραφεί τις επικοινωνίες μεταξύ της συσκευής σας και του Outline Server χρησιμοποιώντας το AEAD 256-bit Chacha2020 IETF Poly 1305 cipher. Τα AEAD ciphers προσφέρουν εμπιστευτικότητα, ακεραιότητα και αυθεντικότητα και επιδεικνύουν εξαιρετική απόδοση σε σύγχρονο hardware. Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά μπορείτε να διαβάσετε σε αυτόν τον σύνδεμο (είναι διαθέσιμο μόνο στα Αγγλικά).
Όχι, το Outline VPN δεν είναι ένα εργαλείο ανωνυμίας.
Το Outline VPN προστατεύει το απόρρητό σας από πιθανούς χρήστες του δικτύου. Το Outline VPN δεν σας προσφέρει πλήρη ανωνυμία στους ιστότοπους που επισκέπτεστε, επειδή μπορούν να σας αναγνωρίσουν ακόμα και όταν συνδεθείτε και μερικές φορές με τεχνικές, όπως δακτυλικά αποτυπώματα του προγράμματος περιήγησης. Για τις εφαρμογές για κινητά, τα περισσότερα σύγχρονα smartphones διαθέτουν API που επιτρέπουν σε εγκατεστημένες εφαρμογές να ανακτούν την τοποθεσία σας ανεξάρτητα από το πληρεξούσιό σας, καθώς μπορούν να βασίζονται στο ενσωματωμένο GPS.
Τα δίκτυα VPN γενικά προσφέρουν σημαντικές προστασίες, ιδιαίτερα από την επιτήρηση μέσω διαδικτύου, αλλά υπάρχουν πάντα κίνδυνοι κατά την λειτουργία τους στο διαδίκτυο. Ακόμη και με VPN, εάν ένας ISP (Cosmote, Forthnet/Nova, Vodafone κτλ) έχει ήδη ενημερωθεί για την ταυτότητά σας και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την επισκεψιμότητα του δικτύου σας, ενδέχεται να είναι σε θέση να προσδιορίσει τη διεύθυνση IP του διακομιστή Outline. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να αποκλείσουν την πρόσβαση στον διακομιστή Outline στην περίπτωση που χρησιμοποιείται τον Outline VPN για παράνομη δραστηριότητα.
Διαχείριση της κίνησης μέσω UDP.
Το Outline VPN είναι σε θέση να λειτουργήσει ως VPN σε ολόκληρο το σύστημα, πράγμα που σημαίνει ότι όλη η κυκλοφορία UDP διοχετεύεται μέσω του διακομιστή Outline.

Επισκεψιμότητα DNS. Το Outline VPN εκτελεί όλες τις αναζητήσεις DNS μέσω του διακομιστή Outline και τις προστατεύει χρησιμοποιώντας την ίδια κρυπτογράφηση που χρησιμοποιείται για όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες δικτύου. Τα ερωτήματά σας στους DNS θα περάσουν από το διακομιστή Outline στον Dyn Internet Guide ή στο OpenDNS.
Η κλοπή δεδομένων όσο απολαμβάνετε τον καφέ σας ή εργάζεστε από κάποια καφετέρια είναι πλέον συχνό φαινόμενο στο εξωτερικό. Όχι τόσο ακόμη στην Ελλάδα αλλά είναι θέμα χρόνου. Το ίδιο ισχύει εφόσον το δίκτυο που είστε συνδεμένοι έχει ασύρματη πρόσβαση. Οποιοσδήποτε μπορεί να πιάσει το σήμα (χωρίς να συνδεθεί) έχει την δυνατότητα με τα κατάλληλα εργαλεία και χρόνο να σας υποκλέψει δεδομένα.
Με το Outline VPN είναι πρακτικά αδύνατον να γίνει μιας και η κρυπτογράφιση είναι τόσο υψηλή που δεν έχει αναφερθεί πότε μέχρι σήμερα περίπτωση υποκλοπής. Με την client εφαρμογή που μπορεί να εγκατασταθεί από το κινητό σας μέχρι τον υπολογιστή και tablet θα είστε 100% προστατευμένοι μιας και όλη η κίνηση θα κρυπτογραφείται.
Από τη στιγμή που θα συνδεθείτε στο Outline VPN (αυτόματα με κάθε εκκίνηση της συσκευής σας) η IP σας θα είναι αυτή του διακομιστή VPN. Αυτό συμαίνει ότι πολύ εύκολα μπορείτε κατόπιν να προσθέσετε ή να αλλάξετε τα φιλτρα του firewall σας ώστε να μην φιλτράρουν ή να φιλτράρουν περιορισμένα την κίνηση από αυτή την IP και να μπλοκάρουν ανάλογα την περίσταση όλες τις υπόλοιπες ενώ όλη η κίνηση είναι πάντα κρυπτογραφημένη.
Στην Μ.Βρετανία, Γερμανία και Φιλανδία. Υπάρχει δυνατότητα και για την Ελλάδα με επιπλέον χρέωση 200€ ανά έτος.
Ένα VPN ή ένα εικονικό ιδιωτικό δίκτυο είναι ένα ασφαλές τούνελ μεταξύ της συσκευής σας και του διαδικτύου. Τα VPN χρησιμοποιούνται για την προστασία της διαδικτυακής σας κυκλοφορίας από την προσπάθεια υποκλοπής δεδομένων, τις παρεμβολές και τη λογοκρισία.
Όχι. Κανένα εργαλείο δεν θα σας προστατεύσει από όλες τις πιθανές απειλές στον κυβερνοχώρο.
Το Outline VPN σας δίνει πρόσβαση στο ανοιχτό διαδίκτυο και αυξάνει την ιδιωτικότητά σας, κρυπτογράφοντας την επισκεψιμότητά σας, αλλά σας συνιστούμε να λάβετε πρόσθετες προφυλάξεις για να προστατευθείτε από άλλους τύπους επιθέσεων, όπως το κακόβουλο λογισμικό και την ηλεκτρονική υποκλοπή.
Προκειμένου να ενισχύσετε τις δυκτυακές άμυνές σας, παρακαλούμε να συνεργαστείτε με κάποιον ειδικό στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο. Εναλλακτικά, μπορείτε να λάβετε εξατομικευμένη καθοδήγηση από κορυφαίους εμπειρογνώμονες ασφαλείας από την εταιρία μας. Παρακαλώ επικοινωνήστε για οποιαδήποτε απορία.